Activating scenery

VA Crew Room and general forum area.

Moderators: The Ministry, Guru's

Post Reply
adysmith
Vulcan
Vulcan
Posts: 495
Joined: 12 Jun 2013, 11:43
Location: EGNH

Activating scenery

Post by adysmith »

So I have got a couple of scenery add ons for FSX.

Clearly I am totally stupid as I simply cannot activate them.

Starting from the main FSX start up menu I go to settings, scenery library, add area and up comes picture number 1

Click on LSGS Sion as per picture 2, click OK brings up picture 3

Click OK from that, nothing happens, so click on scenery, click OK and up comes picture 4

What am I doing wrong?

(Sorry the pictures loaded in the wrong order but at least they are labelled :))
Attachments
Picture 4
Picture 4
scenery4.jpg (31.76 KiB) Viewed 1247 times
Picture 3
Picture 3
scenery3.jpg (34.68 KiB) Viewed 1247 times
Picture 2
Picture 2
scenery2.jpg (40.93 KiB) Viewed 1247 times
Picture 1
Picture 1
scenery1.jpg (37.23 KiB) Viewed 1247 times
ImageImage
Image
Old pilots never die, they just run out of runway.
Vc Ten
Concorde
Concorde
Posts: 847
Joined: 18 Apr 2010, 17:02
Location: North Wales

Re: Activating scenery

Post by Vc Ten »

Not done fsx for a bit, but I remember you had to click in the empty, (white) part of the box after pressing OK (picture 2) Hope that works 😊
Dale
Last edited by Vc Ten on 03 Feb 2021, 10:01, edited 1 time in total.
Image Image Image
Scorpius
Concorde
Concorde
Posts: 1082
Joined: 21 Apr 2007, 21:49
Location: Bournemouth

Re: Activating scenery

Post by Scorpius »

Hi Adrian,

Go to picture 3 and then click on the white area below scenery\texture

It will then put the scenery in your library.

It's a Windows 10 thing.

Nev
Airspeed
Red Arrows
Red Arrows
Posts: 7429
Joined: 14 Sep 2011, 03:46
Location: Central Victorian Goldfields, Australia
Contact:

Re: Activating scenery

Post by Airspeed »

Hi Adrian,
I'm using W7, but I don't think that changes things. This is all inside FSX.
I thought that your pics looked a bit different to mine.
I just did this:
Add Area.
Add on Scenery.
Selected "A day at the seaside" and clicked:
Image
Clicked OK, this highlighted the contents of the Directory box.
Clicked in the blank space under Scenery, Texture. It added to the active scenery.

Pretty much identical to previous post, but as I said, the appearance of yours looked a bit odd.
Good luck.
Last edited by Airspeed on 04 Feb 2021, 02:53, edited 1 time in total.
cstorey
Concorde
Concorde
Posts: 1543
Joined: 11 Jul 2004, 19:36
Location: heswall, wirral

Re: Activating scenery

Post by cstorey »

Are you sure that you have unzipped the downloaded files? I find XP11 downloads a little confusing in that they don't actually say they are zipped, but you need to right click on the download and then select unzip all, when you get unzipped folders with the same names as the download
Post Reply