Nicosia

VA Crew Room and general forum area.

Moderators: The Ministry, Guru's

Post Reply
adysmith
Trident
Trident
Posts: 369
Joined: 12 Jun 2013, 11:43
Location: EGNH

Nicosia

Post by adysmith » 27 Jul 2017, 16:52

Flew a Merchantman out to Athens, thinking it would just be a return trip next.

To my dismay I discovered the only place I could take a Merchantman from there was to Nicosia, well FSX doesn't have Nicosia and I have never found any scenery for it either.

Never mind, Google Earth gave me the position so off I went and just "landed" on the generic scenery where I reckoned the airport ought to be.

Seems to have worked as I didn't get a wrong airfield landing penalty and FSA client seemed to accept that I was in the right place for the trip back to LHR from there ;)
ImageImage
Image
Old pilots never die, they just run out of runway.

DaveB
The Ministry
Posts: 30457
Joined: 17 Jun 2004, 20:46
Location: Pelsall, West Mids, UK
Contact:

Re: Nicosia

Post by DaveB » 27 Jul 2017, 17:34

There is a moral to this story and I'm sure you know it :lol:

You didn't get a penalty because Nicosia is in the FSA database so as long as you weren't too far from it.. you'd be ok. We added Nicosia to the database years ago ;) There IS a Nicosia available though it was made for FS9. It may even be linked from here. TobyV knocked it up for us.. specifically for us to fly to. I'll have a look to see if it's in one of the links here ;)

The link here is dead but Toby uploaded it to Flightsim.com too.. Nicosia.zip
ATB
Dave B)smk
ImageImage
Old sailors never die.. they just smell that way!

TSR2
The Ministry
Posts: 12383
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: Nicosia

Post by TSR2 » 27 Jul 2017, 21:51

I did an FSX version too, although it was just a stock building, but has the runways and taxiways if its any use to you, I can upload it. It also works in P3D... Basic, but functional :)

https://xr219.cbfsim.org/LCNC_Nicosia.zip
Ben.:tunes:

ImageImageImage

DaveB
The Ministry
Posts: 30457
Joined: 17 Jun 2004, 20:46
Location: Pelsall, West Mids, UK
Contact:

Re: Nicosia

Post by DaveB » 27 Jul 2017, 22:03

Thanks for that Ben. I'd a feeling there was another but the mists of time are getting thicker.. like me :lol:

All you need is somewhere to put down and this will do very nicely :thumbsup:
ATB
DaveB B)smk
ImageImage
Old sailors never die.. they just smell that way!

adysmith
Trident
Trident
Posts: 369
Joined: 12 Jun 2013, 11:43
Location: EGNH

Re: Nicosia

Post by adysmith » 28 Jul 2017, 10:49

Is it as simple as copying the LCNC Nicosia folder in to the generic FSX scenery folder?
ImageImage
Image
Old pilots never die, they just run out of runway.

DaveB
The Ministry
Posts: 30457
Joined: 17 Jun 2004, 20:46
Location: Pelsall, West Mids, UK
Contact:

Re: Nicosia

Post by DaveB » 28 Jul 2017, 11:14

Bens file is as simple as dragging it into Addon Scenery (in FSX) then activating in the Add/Remove scenery window. There are no textures although a texture folder is included. Some setups like to see a texture sub-folder even if it's empty ;)

ATB
DaveB B)smk
ImageImage
Old sailors never die.. they just smell that way!

Post Reply