Starting again...

Classic British Flight Sim forum.
Support for Maltby/Piper FS models & other Classic British freeware.

Moderators: The Ministry, Guru's

DaveG
The Gurus
Posts: 5935
Joined: 23 Jun 2004, 18:05
Location: in a deep, dark hole somewhere.
Contact:

Re: Starting again...

Post by DaveG » 08 Aug 2019, 17:20

Most of my flying time is done in DCS these days. :worried:
Dave G.
Image

TSR2
The Ministry
Posts: 12368
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: Starting again...

Post by TSR2 » 09 Aug 2019, 00:25

Lots to think about there lads, and thanks for all the good wishes.

There are lots of nice bits of Xplane, and I agree Paul I think its probably more accurate. I'll have a think about it. There doesn't seem to be a huge range of older airliners for it, and I'm not sure about custom AI.... let alone AI ships.

Its looking likely to be P3D v4, but then we have the issues with all the old AI models that don't work in x64 or where the animations are... well... spurious. So maybe an earlier P3D version... I just don't know. :)
Ben.:tunes:

ImageImageImage

rohan
Trident
Trident
Posts: 361
Joined: 05 Apr 2008, 12:15

Re: Starting again...

Post by rohan » 09 Aug 2019, 05:16

A lot of work has been done this year on converting those “old” AI models to P3D 64 bit - check the forums at AIG and MAIW for news and updates ...

:cheers:

PaulC
VC10
VC10
Posts: 511
Joined: 28 Nov 2009, 16:05
Location: Halifax, West Yorkshire

Re: Starting again...

Post by PaulC » 09 Aug 2019, 11:44

You aircraft builder will know more about this than me, but doesn't the flight modelling in FSX react to things whereas X plane predicts?

Paul

TSR2
The Ministry
Posts: 12368
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: Starting again...

Post by TSR2 » 10 Aug 2019, 19:20

Well got P3D installed last night, only to realise I need my activations reset so had to email them and they’ll get back to me in 2 business days.

So.... I put FSX on.... and it’s working a treat. Two lines added to the CFG, one for the AI models and one for highmem and no stutters. I installed the payware VC10, 1-11 and Tristar from Just Flight and it’s really nice being up and running again without spending days tweaking and editing.
Ben.:tunes:

ImageImageImage

Nigel H-J
Red Arrows
Red Arrows
Posts: 6104
Joined: 14 May 2005, 15:33
Location: Lincolnshire

Re: Starting again...

Post by Nigel H-J » 10 Aug 2019, 19:37

Pleased to hear that you are now up and away Ben, that Just Flight VC10 is brilliant isn't it and thanks has to go to one of our members who not only flew it but also beta tested before being released to the flt sim community. This is one reason why I really want to re-install FSX and hopefully one day they might make it compatible for X-Plane 11.

Having a new computer since January I found that FSX ran really well but one thing that led me to uninstall it was the popping scenery, even tweaking the cfg file did not bear much fruit, if you find a way round this then please let me know!! :thumbsup:

Regards
Nigel.
I used to be an optimist but with age I am now a grumpy old pessimist.

TSR2
The Ministry
Posts: 12368
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: Starting again...

Post by TSR2 » 11 Aug 2019, 16:22

To tell the truth, I haven’t had time to start the engines yet! 😂

Is the HJG AI still all FS9?
Ben.:tunes:

ImageImageImage

TSR2
The Ministry
Posts: 12368
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: Starting again...

Post by TSR2 » 11 Aug 2019, 17:38

On Another note.... does anyone have Playsims / Horizon VFR X Volume 6? It seems to be like hens teeth.
Ben.:tunes:

ImageImageImage

DaveG
The Gurus
Posts: 5935
Joined: 23 Jun 2004, 18:05
Location: in a deep, dark hole somewhere.
Contact:

Re: Starting again...

Post by DaveG » 11 Aug 2019, 18:35

Apparently you can still get it from Horizon.
https://www.horizonsimulation.com/product/vfrgenx-v7/
Dave G.
Image

Post Reply