MSFS SDK

A quiet place for budding model makers to share thoughts, get answers to questions and request and share references.

Moderators: The Ministry, Guru's

robcarrich
Victor
Victor
Posts: 228
Joined: 12 Aug 2008, 15:58
Location: Alconbury Weston, UK

Re: MSFS SDK

Post by robcarrich »

DaveG wrote: 30 Aug 2020, 19:46 Not happy with the prop and glass transparency, and some vis code still isn't working for some reason, but overall I'm pleased with the progress.
Textures are just the basic albedo (diffuse) map, no bump or metallic maps yet.
What MSFS material mode are you using for the prop discs Dave?
DaveG
The Gurus
Posts: 6188
Joined: 23 Jun 2004, 18:05
Location: in a deep, dark hole somewhere.
Contact:

Re: MSFS SDK

Post by DaveG »

I think I went with "standard" in the end. I'll have to double check though. Problem is, PNG doesn't support alpha channel, but has the transparency as the background. If you load a bitmap format that has an alpha into Blender the exporter converts it to PNG and you loose the alpha.
I'm still not happy with the prop disc, looks crap. :(
Have you tried the atest version of the exporter? When I tried it I lost all animations in the exported model. Had to go back to the previous version. Not sure if it's something at my end, or if the exporter is messed up. :dunno:
Dave G.
Image
TSR2
The Ministry
Posts: 13089
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: MSFS SDK

Post by TSR2 »

Dave, I don't know if its relevant, But I was having a real problem with transparencies too. I've just discovered when I was linking the texture to the window on one of the models in Blender, I'd assigned the albedo texture (translucent_sky_glass.jpg) but if you scroll a bit further down you get the option to set the render mode to "Blend" rather than "Opaque" which has given me glass... at last.
Annotation 2020-09-01 160102.jpg
Annotation 2020-09-01 160102.jpg (52.46 KiB) Viewed 296 times
Ben.:tunes:

ImageImageImage
Airtrooper
VC10
VC10
Posts: 571
Joined: 10 Apr 2007, 20:18
Location: Wessex

Re: MSFS SDK

Post by Airtrooper »

Ben... I take it your alias on FSDeveloper is XR219??? I also take it you're updating RAE Bedford for MSFS?

Andy
Image

i7-8086k OC @ 5GHz, 64Gb RAM,
GTX 1080ti 11Gb GPU, Oculus Rift CV1, Win10 Pro 64-bit
Saitek Combat Rudder Pedals, Saitek X52 Pro
Rick Piper
The Gurus
Posts: 4708
Joined: 18 Jun 2004, 17:20
Location: In front of screen learning 3ds max :/ ...............Done it :)

Re: MSFS SDK

Post by Rick Piper »

always set mine to blend since FS9 :poke:
TSR2
The Ministry
Posts: 13089
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: MSFS SDK

Post by TSR2 »

Airtrooper wrote: 01 Sep 2020, 16:20 Ben... I take it your alias on FSDeveloper is XR219??? I also take it you're updating RAE Bedford for MSFS?

Andy
Trying to, badly. Using my old Sketchup Models which is proving a challenge. Fortunately I've loads of source material from back when I did it first time round, so if I ever get the hang of Blender, I'll remake all the models. More and more buildings on the airfield are being demolished, so trying to place them is getting harder.
Ben.:tunes:

ImageImageImage
TSR2
The Ministry
Posts: 13089
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: MSFS SDK

Post by TSR2 »

Rick Piper wrote: 01 Sep 2020, 17:45 always set mine to blend since FS9 :poke:
I haven't a clue about any of this stuff mate, its a voyage of discovery. :lol:
Ben.:tunes:

ImageImageImage
Airtrooper
VC10
VC10
Posts: 571
Joined: 10 Apr 2007, 20:18
Location: Wessex

Re: MSFS SDK

Post by Airtrooper »

TSR2 wrote: 01 Sep 2020, 19:03 Trying to, badly. Using my old Sketchup Models which is proving a challenge. Fortunately I've loads of source material from back when I did it first time round, so if I ever get the hang of Blender, I'll remake all the models. More and more buildings on the airfield are being demolished, so trying to place them is getting harder.
What date are the orthophotos you're using? What is their resolution? I have some from 2002 at 25cm.

Andy
Image

i7-8086k OC @ 5GHz, 64Gb RAM,
GTX 1080ti 11Gb GPU, Oculus Rift CV1, Win10 Pro 64-bit
Saitek Combat Rudder Pedals, Saitek X52 Pro
TSR2
The Ministry
Posts: 13089
Joined: 17 Jun 2004, 14:32
Location: North Tyneside, UK
Contact:

Re: MSFS SDK

Post by TSR2 »

Using Bing aerial images to line up with the Sim and I’ve got bucket loads of photos taken by a guy who was a surveyor back in ‘96. In addition I’ve the Wings over Thurleigh book.

There are a few gaps though. Not much in the way of photos of the two cats, the raised one in particular. None of the arrester kit on the 3rd runway and none of any radar... I know there was at least one. So quite a bit of poetic license and crap modelling skills :cpu: :lol:
Ben.:tunes:

ImageImageImage
Airtrooper
VC10
VC10
Posts: 571
Joined: 10 Apr 2007, 20:18
Location: Wessex

Re: MSFS SDK

Post by Airtrooper »

Damn racetrack! :rant: :lol:

Click to enlarge

Andy

Image
Image

i7-8086k OC @ 5GHz, 64Gb RAM,
GTX 1080ti 11Gb GPU, Oculus Rift CV1, Win10 Pro 64-bit
Saitek Combat Rudder Pedals, Saitek X52 Pro
Post Reply